Wokkipäivät rocks! Onko mitään näin helppoa, kevyttä ja
herkullista? Wokit ovat meillä saaneet suuren suosion, kun aasialaisen ruuan
ystäviä olemme. Nämä ovat niin helppoja ja nopeita valmistaa, ihania tuoreita
raaka-aineita ja mielenräjäyttäviä tuoksuja, nam! Ja tämä resepti sopii myös
hiilarien karttajille jos ei käytä riisiä/nuudelia. Wokkiruuat ovat siitäkin
mukavia, että ruuan tulisuus ja mausteisuus on aina kokin hallussa vain
säätelemällä esim. chilin, valkosipulin ja inkiväärin määrää. Meillä tykätään
tulisesta ja valkosipuliakin taisi tulla laitettua ainakin 5 kynttä.. Pysyy
pöpöt kaukana (ja varmaan kyllä ihmisetkin) ;D Seuraavassa ohje kanawokkiin, mutta kuvissa esiintyy katkarapuwok. Ohje kuitenkin ihan sama, paitsi että katkaravut lisätään ihan viimeiseksi ja vain lämmitetään ettei tule sitkeitä.
300g broilerin
fileesuikaleita
1 sipuli
2 (eriväristä)
paprikaa
0,5-1 kiinankaali
1-5 valkosipulinkynttä
0,5-1 punainen
chili
seesamiöljyä
2rkl soijakastiketta
2rkl fishsauce
2rkl makeaa
chilikastiketta
(suolaa
ja rouhittua mustapippuria)
(tuoretta
basilikaa tai persiljaa)
Suikaloi sipuli. Huuhdo ja halkaise paprikat. Poista niistä
kanta sekä siemenet ja suikaloi paprikanpuolikkaat. Kuori haluttu määrä
valkosipulinkynsiä ja pilko ne. Poista chilistä siemenet ja pilko haluttu
määrä. Huuhdo ja halkaise kiinankaali. Leikkaa puolikkaat vielä kahteen osaan
ja suikaloi kiinankaalinlohkot.
Kuumenna tilkka öljyä wokissa tai paistokasarissa. Lisää broilerisuikaleet
ja paista ne kauniin ruskeiksi. Lisää sipulit, paprikat, chili sekä kiinankaali
ja kuullota niitä hetki.
Lisää soija-, kala- sekä chilikastike ja kiehauta ruoka.
Mausta maun mukaan suolalla sekä mustapippurilla ja höystä tuoreilla yrteillä.
Tarjoa ruoka sellaisenaan tai riisin tai -nuudelien kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti