perjantai 2. marraskuuta 2012

Wokkipäivä!


Wokkipäivät rocks! Onko mitään näin helppoa, kevyttä ja herkullista? Wokit ovat meillä saaneet suuren suosion, kun aasialaisen ruuan ystäviä olemme. Nämä ovat niin helppoja ja nopeita valmistaa, ihania tuoreita raaka-aineita ja mielenräjäyttäviä tuoksuja, nam! Ja tämä resepti sopii myös hiilarien karttajille jos ei käytä riisiä/nuudelia. Wokkiruuat ovat siitäkin mukavia, että ruuan tulisuus ja mausteisuus on aina kokin hallussa vain säätelemällä esim. chilin, valkosipulin ja inkiväärin määrää. Meillä tykätään tulisesta ja valkosipuliakin taisi tulla laitettua ainakin 5 kynttä.. Pysyy pöpöt kaukana (ja varmaan kyllä ihmisetkin) ;D Seuraavassa ohje kanawokkiin, mutta kuvissa esiintyy katkarapuwok. Ohje kuitenkin ihan sama, paitsi että katkaravut lisätään ihan viimeiseksi ja vain lämmitetään ettei tule sitkeitä.

300g                    broilerin fileesuikaleita
1                           sipuli
2                           (eriväristä) paprikaa
0,5-1                   kiinankaali
1-5                       valkosipulinkynttä
0,5-1                   punainen chili
                             seesamiöljyä
2rkl                      soijakastiketta
2rkl                      fishsauce
2rkl                      makeaa chilikastiketta
                             (suolaa ja rouhittua mustapippuria)
                             (tuoretta basilikaa tai persiljaa)

Suikaloi sipuli. Huuhdo ja halkaise paprikat. Poista niistä kanta sekä siemenet ja suikaloi paprikanpuolikkaat. Kuori haluttu määrä valkosipulinkynsiä ja pilko ne. Poista chilistä siemenet ja pilko haluttu määrä. Huuhdo ja halkaise kiinankaali. Leikkaa puolikkaat vielä kahteen osaan ja suikaloi kiinankaalinlohkot.

Kuumenna tilkka öljyä wokissa tai paistokasarissa. Lisää broilerisuikaleet ja paista ne kauniin ruskeiksi. Lisää sipulit, paprikat, chili sekä kiinankaali ja kuullota niitä hetki.

Lisää soija-, kala- sekä chilikastike ja kiehauta ruoka. Mausta maun mukaan suolalla sekä mustapippurilla ja höystä tuoreilla yrteillä.

Tarjoa ruoka sellaisenaan tai riisin tai -nuudelien kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti