maanantai 29. lokakuuta 2012

Marenkia tummalla suklaalla


Jos mielesi tekee makeaa, niin tällä reseptillä sokerihumala on taattu 110% varmuudella. Voin luvata että jos popsit näitä, niin makeanhimo kaikkoaa ja tilalle onkin sitten jo syntynyt himo suolaiseen. Tai vaihtoehtoisesti se ultimaattisen paha olo joka vetää vertoja sille, kun olet syönyt Makuunin 500 gramman irtokarkkipussin. Yhdellä kerran. Yksin. Elämän ikuisia oravanpyöriä ;)

5                           valkuaista
500g                    tomusokeria
1tl                        vaniljasokeria
2rkl                      sitruunamehua
50g                      tummaa suklaata

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja anna sen jäähtyä. Kuumenna vesi kattilassa. Sekoita kaikki ainekset paitsi suklaa metallikulhossa. Laita kulho vesihauteeseen kattilan päälle ja kuumenna koko ajan samalla sähkövatkaimella vatkaten. Ota kattila pois hauteen päältä ja jatka vatkaamista sähkövatkaimella kunnes seos on jäähtynyt ja jähmeää (n. 5-8 minuuttia).

Nostele suklaa massan joukkoon muutaman kerran lusikalla käännellen. Suklaan on tarkoitus jäädä kauniiksi raidoiksi massaan. Paista marenkeja 80 asteessa n. 2 tuntia. Voit lopuksi jättää marengit vielä uuniin kunnes uuni jäähtyy.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti