tiistai 2. lokakuuta 2012

Kuin sieniä sateella..

Jokin aika sitten leivon tuttavalle tämän suklaakakun ja nyt meidän iloiseksi yllätykseksi saimmekin heiltä sieniä! Siis aivan mahtavaa ja näitä oli niin paljonkin! Sitten saikin lähteä miettimään, eli mitä tehdä niistä.. Lopulta nämä herkulliset vahverot pääsivät ruokapöytää sekä keiton, että risoton muodossa. Ihan näin paljoa kerralla emme saaneet kulutettua, joten loput laitoin pannun kautta pakkaseen. Eli vielä pääsemme näillä herkuttelemaan :)


Herkullinen kantarellikeitto
250g                    kantarelleja
1                           sipuli
1-2                       valkosipulinkynttä
6dl                       maitoa
2dl                       ruokakermaa
½-1                      kasvisliemikuutio
(suuruste)
 suolaa

Hienonna sienet  ja haihduta niistä neste paistinpannulla. Kaada kattilaan. Kuullota sipulit kevyesti voissa. Lisää kattilaan.  Lisää maito ja kasvisliemikuutio.

Anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen, 5-10 minuuttia. Lisää lopuksi kerma ja tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa. Jos haluat, voit tarvittaessa suurustaa keiton. Koristele halutessa persiljalla.
 
Kermainen kantarellirisotto
1                           iso sipuli
2 rkl                     voita
150 g                   kantarelleja
3 dl                      risottoriisiä
7-8 dl                  kuumaa vettä
1                           kasvisliemikuutio
2 dl                      ruokakermaa
                             suolaa
                             mustapippuria myllystä
juustoraastetta

Kuullota hienonnettu sipuli voissa kattilassa, älä ruskista. Lisää kattilaan hienonnetut sienet. Anna ylimääräisen nesteen kiehua pois. Lisää riisit, kuullota niitä hetki ennen nesteen lisäämistä.
Valmista kasvisliemi: liuota kiehuvaan veteen liemikuutio. Lisää n. 1/3 liemestä riisin joukkoon. Keitä välillä sekoittaen, kunnes liemi on imeytynyt riisiin.
Lisää loppu liemi ja ruokakerma pienissä erissä. Keitä hiljalleen kannen alla, kunnes riisi alkaa pehmetä (n. 20 min), mutta siinä on vielä purutuntumaa jäljellä.
Mausta risotto suolalla ja mustapippurilla.
Lisää annoksille juustoraastetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti