Jokin aika sitten leivon tuttavalle tämän suklaakakun ja nyt
meidän iloiseksi yllätykseksi saimmekin heiltä sieniä! Siis aivan mahtavaa ja
näitä oli niin paljonkin! Sitten saikin lähteä miettimään, eli mitä tehdä
niistä.. Lopulta nämä herkulliset vahverot pääsivät ruokapöytää sekä keiton,
että risoton muodossa. Ihan näin paljoa kerralla emme saaneet kulutettua, joten
loput laitoin pannun kautta pakkaseen. Eli vielä pääsemme näillä herkuttelemaan
:)
Herkullinen kantarellikeitto
250g kantarelleja
1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
6dl maitoa
2dl ruokakermaa
½-1 kasvisliemikuutio
(suuruste)
suolaa
Hienonna sienet ja haihduta
niistä neste paistinpannulla. Kaada kattilaan. Kuullota sipulit kevyesti
voissa. Lisää kattilaan. Lisää maito ja kasvisliemikuutio.
Anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen, 5-10 minuuttia.
Lisää lopuksi kerma ja tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa. Jos haluat, voit
tarvittaessa suurustaa keiton. Koristele halutessa persiljalla.
Kermainen kantarellirisotto
1 iso
sipuli
2 rkl voita
150 g kantarelleja
3 dl risottoriisiä
7-8 dl kuumaa
vettä
1 kasvisliemikuutio
2 dl ruokakermaa
suolaa
mustapippuria
myllystä
juustoraastetta
Kuullota hienonnettu sipuli voissa kattilassa, älä ruskista.
Lisää kattilaan hienonnetut sienet. Anna ylimääräisen nesteen kiehua pois.
Lisää riisit, kuullota niitä hetki ennen nesteen lisäämistä.
Valmista kasvisliemi: liuota kiehuvaan veteen liemikuutio.
Lisää n. 1/3 liemestä riisin joukkoon. Keitä välillä sekoittaen, kunnes liemi
on imeytynyt riisiin.
Lisää loppu liemi ja ruokakerma pienissä erissä. Keitä
hiljalleen kannen alla, kunnes riisi alkaa pehmetä (n. 20 min), mutta siinä on
vielä purutuntumaa jäljellä.
Mausta risotto suolalla ja mustapippurilla.
Lisää annoksille juustoraastetta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti