tiistai 2. lokakuuta 2012

Omenakeikaus töihin

  
Syksy kun on omenoiden aikaa, niin tottahan toki piti keksiä niille jotakin makoisaa käyttöä. Sen jälkeen kun on omenahyve ja hillot on tehty, niin voidaan siirtyä piirakan tekoon. Tällä kertaa ei ihan perinteistä omenapiirasta tullut, vaan keikauskakkuversio. Tosin tämä kyllä ilman keikausta, ihan vaan siksi että kuljetus töihin olisi hankaloitunut huomattavasti :) Ja tuntui tuo maistuvan ilmankin ;) Tämä keikausversio on niin mehevä ettei välttämättä edes tarvitse vaniljajäätelöä tai kastiketta seurakseen. Kupponen kahvia seuraksi vain ja namsnams!

Ainesosat:
50g                      voita
1dl                       fariinisokeria
3-5dl                   omenalohkoja

Lisää omenalohkot voideltuun vuokaan. Sulata voi ja lisää siihen sokeri, sekoittele kunnes sokeri hiukan sulaa. Kaada mössö tasaisesti omenoiden päälle vuokaan.

150g                    voita
2dl                       sokeria
2                           kananmunaa
2,5dl                   vehnäjauhoja
1tl                        leivinjauhetta
1tl                        vaniljasokeria

Vaahdota voi ja sokeri keskenään. Lisää kananmunat yksitellen, hyvin välissä vaahdottaen. Lisää jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita ainoastaan sen verran että menevät sekaisin. Kaada taikina omenoiden päälle ja levitä tasaiseksi. Paista 175 asteessa 35-45 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti