Syksy kun on omenoiden aikaa, niin tottahan toki piti keksiä
niille jotakin makoisaa käyttöä. Sen jälkeen kun on omenahyve ja hillot on
tehty, niin voidaan siirtyä piirakan tekoon. Tällä kertaa ei ihan perinteistä
omenapiirasta tullut, vaan keikauskakkuversio. Tosin tämä kyllä ilman
keikausta, ihan vaan siksi että kuljetus töihin olisi hankaloitunut
huomattavasti :) Ja tuntui tuo maistuvan ilmankin ;) Tämä keikausversio on niin
mehevä ettei välttämättä edes tarvitse vaniljajäätelöä tai kastiketta
seurakseen. Kupponen kahvia seuraksi vain ja namsnams!
Ainesosat:
50g voita
1dl fariinisokeria
3-5dl omenalohkoja
Lisää omenalohkot voideltuun vuokaan. Sulata voi ja lisää
siihen sokeri, sekoittele kunnes sokeri hiukan sulaa. Kaada mössö tasaisesti
omenoiden päälle vuokaan.
150g voita
2dl sokeria
2 kananmunaa
2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
Vaahdota voi ja sokeri keskenään. Lisää kananmunat
yksitellen, hyvin välissä vaahdottaen. Lisää jauhot joihin on sekoitettu
leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita ainoastaan sen verran että menevät
sekaisin. Kaada taikina omenoiden päälle ja levitä tasaiseksi. Paista 175
asteessa 35-45 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti