maanantai 27. toukokuuta 2013

Äitienpäivä


Äitienpäivästä on jo aikaa vaikka kuinka (apua, joo tiedän; postaukset valuu jossain jälkijunassa..) :) mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan..

Eli lisää juttua äitienpäiväkakusta. Ensinnäkin ei ihan kaikki mennyt taas putkeen, aina sitä unohtaa, että jos ei ole koko oma keittiö pakattuna mukaan, kun on menossa leipomaan vieraaseen keittiöön, niin jotain uupuu.. Vaikka meidänkin äiti onkin leivontaihmisiä, niin liivatteet, pursottimet, tyllat, vaniljakreemijauheet jne.. eivät kuulu äidin ruokakaappiin. Tosin nyt liioittelin. Kyllä oli liivatetta. Ja vielä avaamaton paketti. Parasta ennen –päiväys oli nähty 1,5 vuotta sitten. Hmm.. Mutta hei! Otin riskin ja hyvin tuntui toimivan. Pursottimen virkaa sai ajaa 2 litran minigrippussi ja saksilla leikattu reikä. Aika hauska siitä tuli, tai ainakin erilainen mitä olin kuvitellut..

Pidemmän aikaa olen jo tuskaillut erilaisten kakkupohjien kanssa, mutta nyt löytyi kyllä kaikkien kakkupohjien äiti! Tätä tulen varmasti käyttämään jatkossakin.

Voi-sokerikakkupohja:
2,5 dl hienosokeria
200g voita
4 kk tai 3 isoa munaa
3dl erikoisvehnäjauhoja
3,5tl leivinjauhoja
2rkl maitoa (ei pakollinen)

Kakun sisään tuli kinuskinen kermatäyte vadelmien kera. Päälle vielä kinuskikuorrutus ja kermapursotuksia



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti