tiistai 9. huhtikuuta 2013

Lempparipastaa




Jos pasta olisi ainoa keksitty ruoka maailmassa, niin en laittaisi ollenkaan pahakseni. Voisin syödä sitä aina. 24/7. Päivät läpeensä. Nom.

Mutta kuka on keksinyt, että siinä pitää olla niin paljon hiilihydraatteja ja se turvottaa sekä pastaisen lounastauon jälkeen menee ainakin kaksi tuntia ennen kuin on kykeneväinen minkäänlaiseen suurempaan fyysiseen suoritukseen, kuin tietokoneen hiiren liikuttamiseen? Mut hei, ihan sama?! Se on niiiiin hyvää! ;)

Tässä ohessa reseptiä pastasta, jota varmaan ainakin kerran kuukaudessa tulee meidän taloudessa syötyä. Yleensä tomaatti/pasta –setti on aina suht sama, mutta kanan tilalla käytetään mitä kaapista löytyy (pekonia, salamia, ilmakuivattua kinkkua, jne..)

Timjamilla höystetty kirsikkatomaattipasta
200-300g            tuorepastaa
250g                    kirsikkatomaatteja
3-5                       valkosipulinkynttä
                            aurinkokuivattua tomaattia
n.1dl                     öljyä
                            suolaa
                            pippuria
                            tuoretta timjamia

Tomaatit menossa uuniin

Halkaise kirsikkatomaatit puoliksi. Pilko tai purista valkosipulin kynnet. Pilko aurinkokuivatut tomaatit. Lisää kaikki samaan laakeaan astiaan ja lisää öljy joukkoon, sekoittele varoen. Lisää päälle suolaa, pippuria ja timjamia. Paista uunissa 225-asteessa n.15-20 minuuttia. Keitä pasta ja valuta se. Lisää koko tomaattiseos pastan päälle.

Pestomozzarellakana
1pkt                      kanafileitä
0,5prk                   pestoa
1                           mozzarella
                             suolaa
                             pippuria

Jos kanafileet ovat kovin paksuja, veistele ne ohuemmiksi. Paista öljytilkassa pannulla kauniin ruskeiksi ja laita sen jälkeen laakeaan astiaan. Leikkaa tai revi mozzarella paloiksi ja lisää fileiden päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää vielä pestoa maun mukaan. Paista uunissa 225-asteessa, kunnes juusto on kauniisti sulanut.

Tiput valmiina!

Yrttileipä
0,5-1                   vaalea leipä
50g                      voita
1-2                      valkosipulinkynttä
                            tuoretta timjamia
      tuoretta oreganoa
      suolaa
                           pippuria
                            
Yhdistä notkea voi, puristetut valkosipulinkynnet, hienoksi hakatut yrtit ja mausteet. Leikkaa leipä lähes pohjaan asti viipaleiksi ja viipaloi palat yrttivoilla. Paista uunissa 225-asteessa kauniin ruskeaksi.

Ennen...
 

...jälkeen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti