tiistai 9. huhtikuuta 2013

Hiivaleipää höystettynä auringonkukansiemenillä


Leivontainnostus on saanut tuulta alleen, kun joulupukilta saatu monitoimikone löysi tiensä meille muutama kuukausi sitten. En olekaan muuten esitellyt vielä perheen uutta tulokasta.. :)



Otsikosta päätellen leipää on siis luvassa, mutta meillä sitä harvemmin on jostain syystä tehty. Jotenkin yrityksen ja erehdyksen kautta ”prötit” eivät ole ihan vastanneet sitä haluttua lopputulosta, joten olen päättänyt pitäytyä näissä makeissa herkuissa. Poikkeus sääntöön siis tällä kertaa. Ja siis hei! Miten helppoa! Aineet masiinaan, pieni vaivaus/nostatus/jauhohärdelli/nostatus/uuniin! Sen jälkeen nautitaan lämmintä leipää VOILLA! ;) 




No tästä innostuneena ajattelin tehdä vielä toisenkin taikinan. Muuten samalla ohjeella, mutta auringonkukansiemenet loppuivat, joten pinjansiemenet saivat ajaa sen asian. Ja arvatkaa mitä.. Prötti tuli! Joku toope (minä) olin veivannut uunin vahingossa 125-asteeseen ja leivät levis kuin Jokisen eväät. No maku oli onneksi sama, mutta näitä ei paljon ihasteltu, vaan poikki, pinoon ja pakkaseen :)



5dl vettä
11g kuivahiivaa
0,5dl juoksevaa hunajaa
1,5tl suolaa
2dl kaurahiutaleita
1dl auringonkukansiemeniä
9-10dl hiivaleipäjauhoja
50g voita



Yhdistä 42-asteiseen veteen muut ainekset paitsi hiivaleipäjauhot ja voi. Sekoittele. Vähitellen lisää hiivaleipäjauhot ja viimeisenä notkea voi. Vaivaa hyvin ja anna kohota liinan alla 20min.

Leivo taikinasta kaksi pyöreää (tai mielikuvituksen mukaan) leipää ja aseta uunipellille. Liina lämmittämään ja anna kohota vielä 20-30min. Jos haluat voit kohotuksen jälkeen veistää pinnalle terävällä veitsellä haluamasi kuvion. Paista 175-asteisessa uunissa n. 35 minuuttia. Vóila!

PS. Saman ohjeen löydät myös Pirkan uusimmasta Ruokalehdestä.

 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti