Hyväksi havaittuja ohjeita tulee kulutettua kerta toisensa
jälkeen. Näitäkin muffinsseja olen tehnyt monet kerrat, tällä kertaa
kuorrutettuna. Mustikoiden tilalla voi käyttää mitä muitakin tahansa marjoja,
tai ne voi vaikka jättää kokonaan pois. Jos käytät tuoreita marjoja, niin jätä
perunajauhot pois.
2 kananmunaa
1tl vaniljasokeri
100g voisulaa
2dl maitoa
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhe
1rkl sitruunamehu
ripaus
suolaa
yhden
sitruunan
kuoriraaste
kuoriraaste
pakastemustikoita
perunajauhoja
Kuorrute
150g voita
3dl tomusokeri
100g maustamatonta
tuorejuustoa
tuorejuustoa
puolikas
vaniljatanko
vaniljatanko
sitruunamehua
kuoriraastetta
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Yhdistä voisula, maito,
sitruunamehu ja kuoriraaste. Kaada neste munasokeri-seokseen. Yhdistä kuivat
aineet ja lisää seokseen. Sekoita rauhallisesti, mutta älä liikaa.
Laita muffinssipellin syvennyksiin vuoat ja lusikoi taikina
niihin. Ripottele päälle mustikat jotka on pyöritelty pienessä määrässä
perunajauhoa. Paista isoja muffinsseja
175 asteessa 15–20 minuuttia. Jos teet pieniä, korota uunin lämpö 200 asteeseen
ja vähennä aikaa.
Anna muffinssien jäähtyä kunnolla ja tee sillä aikaa
kuorrute. Vatkaa voi, sokeri ja vaniljatangon siemenet keskenään vaaleaksi
vaahdoksi. Lisää tuorejuusto, mehu ja raaste ja jatka vatkaamista. Älä vatkaa
kuitenkaan liikaa, tuorejuusto voi erottua ja vetistyä samalla.
Kuorruta jäähtyneet muffinit, voit käyttää halutessasi
pursotinta tai voit vain levittää kuorrutteen esim. veitsen avulla muffinien
päälle. Sen jälkeen - HERKUTTELE! ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti