Jälleen kakkuasiaa, eli torstaina oli vuorossa 10-vuotis
syntymäpäivät ja päivänsankari antoi tarkat ohjeet kakun tekemiseen. Ensinnäkin
sen on oltava Angry Birds tai Simpsons –kakku. Piste. Ja sen pitää maistua
suklaalta ja mansikalta. Hmm… Mielenrauhaani säästellen ajattelin vähän
kuitenkin oikaista ja päästä helpommalla, eli kiitos sille joka on kakkukuvat
keksinyt! Angry Birds –aiheista kuvaa ei löytynyt, joten näin ollen valitsin
vaihtoehto B:n, eli Simpsons kakun!
Jälleen kerran pohja on tehty suklaakääretorttupohjana, ohje
täällä:
Väliin tuli sitten mansikkamoussea, elikkäs:
Sitten kääretorttupohjasta leikkasin kolme pohjaa ja eikun
täyttelemään. Yöksi kylmään ja seuraavana päivänä kuorrutus.
Ainesosat:
4dl vispikermaa
200g tuorejuustoa maustamaton
1dl vaniljakreemijauhetta
0-1dl sokeria (maun mukaan)
mansikkasurvosta
Vaahdota kermavaahto, sekoita joukkoon tuorejuusto,
kreemijauhe, sokeri ja mansikkasurvos. Sekoita hyvin.
Kuorrutuksena kokeilin ensimmäistä kertaa lämmitettyä kreemikuorrutetta ja hyiyäk kun on makeeta :D Kuorruttuu todella kauniisti kakun päälle, mutta tiukkaa tavaraa on jos ei kovasti ole makeanystävä.
Ainesosat:
3 valkuaista
2,5dl sokeria
200g voita
Sekoita sokeri ja valkuaiset kattilassa. Lämmitä miedolla
lämmöllä seosta niin että sokeri sulaa seokseen. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.
Vatkaa seosta kunnes se muuttuu hieman marenkimaiseksi. Sekoita joukkoon
huoneenlämpöinen voi esim. 3 erässä. Vispaa kunnes seos on ilmavaa. Lisää
halutessa väriainetta. Kreemin voi myös pakastaa myöhempää jälkikäyttöä varten.
Hei Muru! Onpa kaunis kakku! Tuolla kuorrutteella olet saanut niin särmästi tähtirivistön tehtyä.
VastaaPoista-H-RS-
Ps. Kummityttösi toivoo Pupu-kakkua. ;)
Heippa kultsi! Ja kiitos, pikkuhiljaa alkaa jotenkin sujumaan..! ;) Tosi kiva oli tolla kreemillä kuorruttaa, mutta makuna kyllä turhan makiaa ja rasvaista.. Kai se on tyytyminen Flora Vispiin ;)
VastaaPoistaHehee, vai pupukakkuu, miks en oo yllättynyt :D Pitääkin bongailla jos tulee hyviä ohjeita vastaan. Tuo kääretorttupohja on kiva, kun siitä on helppo leikellä oikeen kokoset palat. No onneks on vielä muutama kuukausi aikaa harjoitella.. ;)